1463748963310

Tajunnanräjäyttävä pastabolognese

pasta terveellisyys Pohjois-Suomi kotiruoka

Lapsuudenkodissani periaattena oli, että on ihan sama, miltä ruoka näyttää tai maistuu, kunhan sen on terveellistä. Jauhelihakastike tehtiin hitaasti lämmittämällä, ettei vain tulisi karsinogeenejä ja seassa oli aina runsaasti kangassientä. Kermaa ei tietenkään käytetty ja kastike muodoistui pienestä määrästä jauhoja ja vettä. Harmaa soosi ei tietenkään maistunut erityisen hyvältä. Muistan elävästi, kun menin kaverin luokse syömään ja ruoanlaitosta innostunut isänsä oli tehnyt pastabolognesea. Mausteita, kermaa, valkosipulia ja tomaattikastiketta ei oltu säästelty ja se maku! Se oli tajunnanräjäyttävä. En ollut tiennyt, että kotiruoka voi olla niin hyvää.

Lapin tyttö
Ruoka-Kalevala

Suurimmat herkut, mummolan muistot ja arkiruokaklassikot – Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kerro omasi!

Ruoka-Kalevala består av allas våra smakminnen. Berätta ditt för oss!

Skriv och vinn »