1465281269801

En potat

Risteily, noutopöytä, lapsuus, peruna, ruotsalaiset, 1980-luku

Olimme perheeni kanssa ruotsinristeilyllä 80-luvun alkupuolella silloisella Silja Linellä. Olimme varanneet ruokailun seisovastapöydästä, kuten siihen aikaan oli tapana. Kattaus oli ääriään myöten täynnä ja meidän pöytään plaseerattiin ruotsalainen lapseton pariskunta. Meidän perheessä oli minun lisäkseni äiti, isä ja pikkuveljeni. Veljeni oli tuolloin iältään noin 6–7-vuotias.

Pöydät notkuivat herkkuja, kun suuntasimme kohti tarjoilupisteitä. Aikamme kierreltyämme palasimme paikoillemme täysien lautasien kanssa, paitsi veljeni, hän oli onnistunut löytämään yhden ainokaisen keitetyn perunan keskelle isoa lautastaan. Pöydässä istunut ruotsalaisnainen katsoi hämmentyneenä veljeni lautasta, osoitti sitä sormellaan ja kuiskasi miehelleen – ’en potat’.

Tästä on sittemmin riittänyt naurun aihetta erilaisissa juhlatilaisuuksissa, joissa on herkkuja notkuvat seisovatpöydät.

Isosisko
Ruoka-Kalevala

Suurimmat herkut, mummolan muistot ja arkiruokaklassikot – Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kerro omasi!

Ruoka-Kalevala består av allas våra smakminnen. Berätta ditt för oss!

Skriv och vinn »