1463739832593

Hiljainen tyttöystävä

perheateria, viikonloppuateria, viikonloppuruoka, sunnuntaiateria

Poikani seurusteli monta vuotta tytön kanssa, joka vietti meillä useimmat viikonloput. Meillä on äänekäs perhe, jossa viikonlopun ateriat ovat aina olleet tärkeä juttu. Menyystä on keskusteltu etukäteen, kuunneltu vuorotellen kunkin toiveita, ja välillä kokeiltu uusia reseptejä. Ruokakeskustelu jatkuu aina pöydässä: mikä on erityisen hyvää, mikä ei niinkään, mitä ensi viikonloppuna syödään… ja siinä samassa on puhuttu kaikki muutkin asiat.

Samalla minä äitinä olen vahtinut syömisiä: kaikki ottavat salaattia! Ei pelkkiä kirsikkatomaatteja! Jokaista ruokaa maistetaan!
Välillä mietin, että tyttö syö tosi vähän, ja puhuu pöydässä vielä vähemmän. Ei ehdottanut eikä kommentoinut ruokia, mutta solahti helposti mukaan perhekuvioihin. Tuli aina pöytään silloin kun muutkin, istui pöydän päässä, söi mitä söi, ja piiloutui pojan kanssa loppuajaksi omaan huoneeseen.

Nuorelleparille tuli ero. Ruokapöytä tuntui tyhjältä. Muutaman kuukauden kuluttua exät tapasivat sattumalta. Tyttö oli kysynyt: voisikohan hän joskus tulla meille syömään. Kutsu lähti saman tien. Hän tuli, halasi ja söi. Kertoi, että syö nykyisin salaattia ihan vapaaehtoiseesti. Hän on edelleen meille rakas.

Mari
Ruoka-Kalevala

Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kerro omasi! Valitut tarinat ovat päässeet mukaan SKS:n toimittamaan Ruoka-Kalevala-kirjaan. Kirjaa saa kaikista S-ryhmän ruokakaupoista sekä verkkokaupasta.

Ruoka-Kalevala består av allas våra smakminnen. Berätta ditt för oss!

Berätta ditt smakminne »