1463858556626

Makumuistoja mummolasta

Karjalanpiirakka, Kukkonen, Kotikalja, Mummola, Vävy, Muikku, Anoppi

Kuten niin monen muunkin, myös minun mummolani sijaitsi Pohjois-Karjalassa. Makumuistot ovat vahvat. Vierailimme mummin luona lapsuudessa suht harvoin, vain noin pari-kolme kertaa vuodessa, koska matka mummolaan Kotkasta Rääkkylään oli pitkä.

Joka kerta mummilla oli kuitenkin takuuvarmasti tarjolla karjalanpiirakoita ja kotikaljaa. Siihen saattoi luottaa. Kotikalja piti laittaa käymään jo hyvissä ajoin ennen vierailuamme, mutta muutaman kerran pääsin tekemään mummin kanssa karjalanpiirakoita. Kerran mummi oli paistanut myös Kukkosia, joista tuli välittömästi minun suosikkejani. Pääsin niitäkin mummin kanssa paistamaan, ja niitä oli sen jälkeen aina silloin tällöin minulle yllätyksenä tarjolla kun menimme käymään.

Vasta jälkeenpäin tajusin, että niitä muikkuja oli aina tarjolla mummilla sen takia, että ne olivat isäni herkkua, ja mummi kai halusi sillä tavalla "hemmotella" vävyään. Aikalailla niitä hanttihommia oli kuitenkin joka kerta isälleni kertynyt siellä anoppilassa!

Mila
Ruoka-Kalevala

Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kerro omasi! Valitut tarinat ovat päässeet mukaan SKS:n toimittamaan Ruoka-Kalevala-kirjaan. Kirjaa saa kaikista S-ryhmän ruokakaupoista sekä verkkokaupasta.

Ruoka-Kalevala består av allas våra smakminnen. Berätta ditt för oss!

Berätta ditt smakminne »