1463732316572

Terttu-tädin päärynälihapaistos

liharuoat, päärynä, vierailu

Terttu-täti oli harvinainen vieras Keski-Suomessa. Terttu oli aina niin muodikas ja trendikäs city-ihminen, työskentelikin muotitalossa. Innolla odotimme hänen vierailuaan ja Helsingin kuulumisia. Läheskään joka vuosi hän ei ehtinyt käymään tervehtimässä maalaisserkkujaan, mutta silloin kun ehti, kiersi Terttu kerralla kaikki sukulaiset Jyväskylän seudulla.

Hyvin tarkka ja ehdoton Terttu oli siitä, että hän ei toisten nurkissa nuku vastikkeetta. Usein Terttu maksoikin yöpymisensä kokkaamalla mitä maukkaampia herkkuja. Isäntäväki ei saanut juuri keittiössä käydä, kun Terttu taikoi ruokiaan. Erityisesti mieleen on jäänyt Terttu-tädin suussa sulava päärynäliha, jota aina uudestaan Tertulta pyydettiin sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran olimme sitä suuhumme saaneet. Vasta vuosia myöhemmin Terttu antoi päärynälihan reseptin meidän käyttöömme. Sen jälkeen Terttu-tädin päärynälihaa on tarjottu meillä aina juhlapäivinä.

Mielestäni Terttu-tädin päärynäliha on ansainnut paikkansa suomalaisessa ruokakulttuurissa.

Resepti:

Ainekset:
500g naudanlihaa
1 prk säilykepäärynöitä
1/2 pippurituorejuusto (esim. mustapekka)
1 prk creme fraichea
2-3 dl kermaa
Suolaa

Valmistusohje:
Nuiji naudanlihat ohuiksi ja laita ne vuokaan. Lisää joukkoon muut ainekset ja paista uunissa 200-225 / 1,5-2 tuntia. Tarjoa riisin kanssa.

Sukulaistyttö
Ruoka-Kalevala

Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kerro omasi! Valitut tarinat ovat päässeet mukaan SKS:n toimittamaan Ruoka-Kalevala-kirjaan. Kirjaa saa kaikista S-ryhmän ruokakaupoista sekä verkkokaupasta.

Ruoka-Kalevala består av allas våra smakminnen. Berätta ditt för oss!

Berätta ditt smakminne »