1464280703138

*Kunnioitus puhtaaseen lähiruokaan*

*Puhdasta ruokaa *lähiruokaa *äidin rakkaus

Lapsuudessa sain lähes aina puhdasta ruokaa.
Kaikki omasta kasvimaasta;perunat, porkkanat, punajuuret,sipulit,salaatit yms. Itse kasvatetut tomaatit maistuvat niin pehmeiltä ja puhtailta.
Marjat pensaista ja mustikat, vadelmat ja puolukat metsästä.
Lihana useimmiten hirvenlihaa ja sianlihaa.
Leivän äiti leipoi itse, samoin pullat ja muut herkut. Mahlaa kerättiin koivuista ja alkukesästä kuusen kerkistä siirappia yskänlääkkeeksi.
Ensimmäiset hampurilaiset sain vasta kouluikäisenä. Muistan vieläkin miltä ensimmäinen grilliltä ostettu hampurilainen tai pizza maistui.
Nykyään työskentelen erityisruokavaliokokkina lentokentällä ja olen todellakin nähnyt suomalaiset herkut ja erilaiset maut maailmalta.
Japanilaisissa ruuissa houkuttelee se pieni näpertäminen ja esteettisyys.
Silti arvostan eniten lapsuudenkodissani tarjottua ruokaa. Hirvenlihaa syömme vieläkin ympäri vuoden. Ja naudalihan ostan pääosin luomuna.
Äidin herkkujen pariin on aina ihana palata.
Se on iso rakkauden osoitus meitä kohtaan että äiti valmisti kaiken itse. Sitä ei vain lapsena ymmärtänyt.
Mutta nykyään se on parasta ja sitä osaa arvostaa.

Maikku78
Ruoka-Kalevala

Suurimmat herkut, mummolan muistot ja arkiruokaklassikot – Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kerro omasi!

Ruoka-Kalevala består av allas våra smakminnen. Berätta ditt för oss!

Skriv och vinn »