Tarinoita suomalaisen ruokapöydän äärestä

On väitetty, että Suomessa ei ole ruokakulttuuria. Kuitenkin se intohimo, jolla me valmistamme, uudistamme ja rakastamme ruokaa, kertoo totuuden: ruokakulttuurimme on elinvoimaisempaa kuin koskaan. Utsjoelta Hankoon, maanantaista sunnuntaihin, suomalainen ruokakulttuuri on sitä, mitä kannamme pöytiin joka päivä. Ja ruokapöydän äärellä syntyy myös muistoja – tarinoita meistä ja ruoasta.

Mutta mitä ruokapöydissämme syödään? Mistä siellä puhutaan? Sen tietää parhaiten jokainen suomalainen. Jaa siis oma ruokatarinasi tai ‑muistosi – herkullinen, ihan tavallinen, pohjaanpalanut tai koskettava, sellainen kuin me suomalaiset itsekin.

Näistä tarinoista syntyy Ruoka-Kalevala, jonka S-ryhmä kokoaa yhteistyössä Marttaliiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa. Tavoitteena on kerätä 100 000 tarinaa, jotka taltioidaan SKS:n arkistoon. Valitut tarinat pääsevät myös mukaan SKS:n toimittamaan Ruoka-Kalevala-kirjaan.

Käy pöytään. Kerro tarinasi.

Ruoka-Kalevala

Suurimmat herkut, mummolan muistot ja arkiruokaklassikot – Ruoka-Kalevala koostuu meidän kaikkien ruokatarinoista. Kerro omasi!

Ruoka-Kalevala består av allas våra smakminnen. Berätta ditt för oss!

Skriv och vinn »